Back to the top

Back to Top

vineri, 27 iunie 2014

Sirmione - o bijuterie langa Lacul Garda

Sirmione – dupa parearea mea este cel frumos orasel din zona lacului Garda.
Se ajunge foarte usor aici, de pe autostrada Brescia – Padova, este la maxim jumatate de ora de mers cu masina de la Verona, sau Brescia, sau alte localitati din zona lacului Garda. Este in partea sudica a lacului, este de fapt ca o “peninsula” (daca putem sa folosim acest termen) – o prelungire a tarmului spre mijlocul lacului. Desi este un orasel mic, este plin de turisti tot timpul anului, in special datorita unicitatii peisajului si a atractiei principale – Castelul din Sirmione. Fortareata amplasata strategic aici, a fost construita in sec 14 cu rol de aparare a intregii zone si a fsot construita ca o combinatie de fortareata si port totodata. 

Puteti vedea aici un pod mobil medieval, porti mobile medievale, unele inca functionale. 

Tot aici mai gasiti biserica Santa. Anna (foarte veche, dar bine pastrata), biserica Santa Maria Maggiore, biserica San Pietro – cu turnul din clopotnita vechi de peste 1000 de ani, etc. 

La capatul peninsulei Sirmione, într-o poziţie panoramica asupra lacului, sunt ramasitele unei vile romane – asa zisa "Grotte di Catullo". Veti ramane fascinati de stradutele inguste, pietruite din centrul oraselului, de atmosfera de vacanta.

Nu stiu unde sa va zic sa luati masa, pt ca toate restaurantele de aici cred ca sunt foarte bune, eu am mancat la Pizzeria Scaligeri’s si mancarea a fost foarte buna, dar cred ca peste tot este OK. Nu uitati – dupa masa – de o inghetata delicioasa, cremoasa, tipic italiana. De asemena, gasiti la tot pasul magazine cu suveniruri, sau “delicatesuri” din zona (gen Limoncello). 

Puteti face si o plimbare cu barca pe lac, dar daca vreti sa inchiriati o barca cu motor, rapida, atunci mergeti la Limone – acolo gasiti asa ceva in port (este aproape de Sirmione, pe malul stang al lacului Garda).

Niciun comentariu: