Aduna si vezi ce ai facut in aceasta viata... toti platim!

“E mai bine sa regreti ce ai facut, decat sa regreti ca n-ai facut” spunea un mare ganditor din antichitate. Vine timpul cand va trebui sa-ti dai socoteala pentru ceea ce ai facut in viata bine sau rau. Va veni o zi in care vei pune pe hartie ceea ce ai facut si ceea ce nu ai reusit sa realizezi. La acel moment va trebui sa-ti dai socoteala pentru tot ceea ce ai facut pentru tine si pentru cei din jurul tau. Te vei intreba ce ai facut bine si ce nu ai facut corect fata de tine si cei din jurul tau si sa vezi atunci beleaua cat casa. Multe vor fi poate neimplinirile decat realizarile, dar sa nu-ti para rau niciodata de ceea ce ai facut la un moment dat in viata. Esti singurul responsabil pe ce drum vrei sa alegi sa mergi in viata. Vei vedea pe parcurs daca ai facut alegerea cea mai buna cand va veni data scadentei, atunci cand trebuie sa-ti dai socoteala pentru ce ai facut in viata, bine sau rau.

 
Insa, avem o viata. Ceea ce tu consideri ca este bine pentru tine poate fi nebenefic pentru cei din jurul tau si invers. Cum nu-ti doresti sa te intoxici, ai tendinta de a imprastia toxinele pe langa cei din jurul tau. Va veni momentul in care fiecare va realiza ce fel de persoana esti si vei fi lasat sa te sufoci prin propriile actiuni. Mai devreme sau mai tarziu vei plati pentru tot ceea ce ai facut in viata, sau vei fi rasplatit pe masura actiunilor tale. Avand in vedere ca viata merita traita, fiecare dintre noi isi croieste un drum dupa propriile trairi si sentimente, tot ceea ce il face sa simta ca exista si ca nu trece prin viata ca trenul prin gara. Totodata exista persoane care-si creaza un univers in care traiesc si duc o viata duplicitara, dar ajung la un moment dat in care nu se recunosc, nu se cunosc si nu mai au timp sa se redescopere pentru ca deja viata a trecut pe langa ei, trenul a oprit in gari si a facut nenumarate halte, doar ca ei au asteptat sa vina altceva mult mai interesant. Asteptand acel tren, au pierdut oportunitatea de a trai.

 
Viata este foarte frumoasa daca stii sa exploatezi la maxim tot ceea ce iti ofera. Trebuie sa te bucuri de orice lucru marunt, orice gest si orice cuvant spus din suflet de catre cei cu care interactionezi si totodata trebuie sa inveti din orice esec deoarece nimic nu este intamplator. Totul este cu un scop, insa daca nu vezi acest lucru este grav pentru ca degeaba traiesti pe pamant si mai consumi inutil oxigenul care este destul de limitat la acest moment.
Ti-ai pus vreodata cateva intrebari esentiale in viata cum ar fi :
- Ce am realizat pana acum?
- Ce voi face de-acum incolo?
- Cati oameni am facut fericiti?
- Cati ma respecta pentru ceea ce sunt?
- Care este scopul meu aici?

Ar mai fi multe, insa acestea sunt esentiale din punctul meu de vedere .
Sa ne traim viata dupa principii proprii, insa care sa nu deranjeze pe cei din jur. Fiecare dintre noi percepe viata in moduri diferite, insa intr-un final ajungem la acelasi rezultat.

 Sa fim onesti, sa oferim, sa invatam, sa primim, sa respectam, sa iubim si sa fim iubiti sunt cateva elemente ce ne conduc la fiecare pas. Cand te gandesti ca mai devreme sau mai tarziu platesti pentru tot ce ai facut in viata aceasta, te intrebi daca sa continui sau sa te opresti. Insa viata este plina de provocari, ispite, senzatii, sentimente, ratiune, pasiune si decat sa iti para rau ca nu ai facut ceva mai bine sa regreti ca ai facut. Cum viata e plina de surprize, cateodata nu prea placute, trebuie sa mergem inainte cu bune si cu rele. Ca va veni timpul scadentei, asta ne priveste pe toti. La data scadentei ne vom intreba: “oare am facut tot ce a fost bun in viata?” , si atunci vom plati cu siguranta pentru faptele noastre. Asadar actioneaza conform trairilor proprii si nu uita ca viata este scurta, acum esti si posibil peste cateva ore sa nu mai fii. 

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima si bucura-te de minunatiile vietii. Viata este atat de frumoasa daca stii sa o descoperi. Invata sa traiesti si uita sa mori, invata-i pe cei din jurul tau sa traiasca si nu ii intoxica.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?