CE NU REPREZINTA DRAGOSTEA?

 

Din moment ce e complicat sa definesti iubirea, poate e mai usor sa o definesti excluzand ceea ce nu e.

1.O emotie: Contrar a ceea ce se crede, iubirea nu e doar o emotie. Daca dragostea ar fi ceva pur si simplu emotionala, ea ar fi usor de inlocuit cu mania sau dezamagirea. Si totusi putem fi furiosi sau dezamagiti de cei pe care ii iubim. De fapt, de cele mai multe ori, doar pentru cand iubim pe cineva ne simtim furiosi si dezamagiti de actiunile lor. Dar nu, dragostea nu este atat de efemera ca o emotie. 
2. O stare de spirit sau de a fi: "Suntem indragostiti". Suna atat de drgut, nu-i asa? Ce zici ce e asta "Il iubesc/ O iubesc dar nu sunt indragostit de el/ea".  Sa fie asa? Cu totii, la un anumit nivel, intelegem distinctia ce tine de fictiune dintre indragostit si dragoste. Oare nu e mai usor sa spunem "Te iubesc, dar nu chiar asa de mult". Sau mai bine "Te plac, dar nu te iubesc". In mod ideal, dragostea nu ar avea aceleasi calitati ca perfectiunea sau fertilitatea. Ar putea ceva sa fie mai perfect sau mai putin fertil? Oare dragostea nu merita mai mult de atat? 
3. O descriere pentru ceva ce pur si simplu iti place : "Iubesc politica," cam asa spunem, dar oare chiar iubesc politica? Acest mod de a folosi iubirea este simptomatic intr-o societate care frange sensurile. Ei ii datoram confuzia folosirii cuvantului "iubire".

Deci, ce e iubirea?

Ar fi gresit sa spunem ca iubirea nu e nimic din aceste lucruri, pana la un anumit punct ea ar fi. Dar in forma ei cea mai pura, iubirea este o alegere, un angajament. Emotii, senzatii, sentiment, tote sunt efemere, dar alegerea de a iubi nu ar trebui sa fie asa.

Indiscutabil, mintile se pot schimba, si alegerile pot fi schimbate la fel de usor, dar "iubirea" ca decizie a vointei proprii, indeparteaza natura pura a iubirii.
Ati putea spune: "Aleg sa iubesc pe cineva." sau "Ii iubesc, nu ma pot abtine"? Desi cred ca iubirea , de obicei este gratuita, in majoritatea cazurilor,exercitarea vointei este intr-adevar gratuita.
Asa ca, alege iubirea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?