Where is your power?!


Îți propun sa faci un exercițiu. 
Citește următorul citat: ”Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face.” Ioan 14-12
Și mai apoi rostește: „Sunt slab, nu am încredere în mine și nu am stimă de sine”. După ce ai făcut asta fă o pauză de câteva secunde pentru a conștientiza cum te simți. Conștientizează ce sentimente îți creează cele două fragmente.

Vei simți vibrații atât de diferite, încât este imposibil ca lectura lor în același context să nu te facă să tresari măcar puțin.


Citatul din biblie NU este o metaforă. Dacă citești cuvintele, ele nu spun „Metaforă, metaforă zic vouă” și nici „Minciună, minciună zic vouă”, ci „Adevărat, adevărat zic vouă”. Cu alte cuvinte exact acesta este adevărul. Adevărul este că poți să învii morți, să vindeci bolnavi și să mergi pe apă. Cu toate acestea tu alegi să afirmi despre tine că îți lipsește încrederea, că ești slab și că nu ai stimă de sine. Ce mare distanță între cel ce ești cu adevărat, și ceea ce alegi să crezi despre tine!

Să crezi despre tine că ești slab, că nu ai încredere în tine, societatea ți le-a predat zi de zi, ani de-a rândul, să nu te apreciezi la adevărata ta valoare. Fiindu-ți predate zilnic, ai ajuns să le crezi. Astfel, conștiința asupra naturii tale infinite este pierdută. Dar nu de tot. O poți recâștiga în momentul în care îți muți atenția dinspre exterior(locul din care ai învățat să fii lipsit de încredere și plin de teamă) spre interior(locul unde dai nas în nas cu dumnezeirea din tine).

Iar pentru a recâștiga conștiința acestui fapt, primul pas este să știi când ai pierdut-o. Frica, lipsa încrederii, credința că ești slab au apărut odată cu primul om care a pierdut contactul cu Sursa Universală. Rupt de armonia Universului prin vibrațiile sale, acest om și-a dorit să controleze alți oameni. Încercând diverse modalități, și-a dat seama că folosindu-se de frică îi este foarte ușor să îi controleze pe ceilalți. Așa că și-a dezvoltat un întreg arsenal de metode de inducere a fricii.
Dar în timp, tot mai mulți oameni au dizolvat în ei dorința egoistă de a-i controla pe ceilalți. Și uite așa am ajuns astăzi într-o societate în care majoritatea oamenilor trăiesc în frică. Iar această frică te face să pierzi cantități enorme de energie. Tot frica te conduce la concluzii cum ar fi acelea că ești neînsemnat, slab și lipsit de încredere în forțele tale. Dar tu…
Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă. Matei 17-20
Important este să nu te lași controlat prin frică. Frica nu poate exista în tine decât dacă tu permiți asta. Frica apare în tine numai dacă nu ești în rezonanță cu Dumnezeirea.
Și am două conștientizări pe care ți le propun și care odată dobândite vor face ca frica să se evapore ca și cum nu ar fi existat niciodată.

1. Prima este aceea că tu ești în control 100%. Tu ești responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în acest Univers. Tu ești responsabil pentru sănătatea ta. Tu ești responsabil pentru banii pe care îi ai în cont.  Tu ești responsabil pentru fiecare experiență pe care o ai, indiferent care ar fi aceasta. Odată ce ai înțeles asta frica și lipsa încrederii în tine devin un nonsens. Sau, dacă este prea mult pentru tine să accepți asta în acest moment, mai există o variantă…

2. A doua variantă presupune să înțelegi că fiecare experiență pe care ai avut-o, o ai sau o vei avea este o alegerea a ta. Dacă observi că altcineva dorește să îți minimizeze grandoarea controlându-te prin frică, tu întreabă-te: „de ce am ales să experimentez această dorință de control din partea celuilalt?”. Dacă cineva vrea să te facă renunți la a duce la bun sfârșit un proiect important pentru tine, tu întreabă-te:„ de ce am ales să experimentez această opoziție în ducerea proiectului la bun sfârșit?”. Dacă cineva îți spune că ești nesemnificativ, slab și fricos, tu întreabă-te: „de ce am ales oare ca altcineva să arunce aceste etichete asupra mea?”. Simpla întrebare: „de ce am ales?” evaporă frica. De ce? Pentru că răspunsul este în tine. Sau mai corect spus, răspunsul ești tu!

Take back your power!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?