CUM CONSTRUIESTI RELATIA

 
Putem vorbi de patru ingrediente necesare pentru o relatie armonioasa. Dar pentru a ajunge acolo e nevoie de iubire oferita in mod neconditionat si atunci te vei simti plin de energie vitala.

1. Renunta la ideea de a avea dreptate. 
Acesta este singurul mare motiv care poate cauza dificultati si deteriorare in relatii - nevoia de a arata cu degetul pe celalalt ca face rau, si numai tu stii ce e bine. A castiga o cearta. A demonstra ca nu stiu despre ce vorbesc. A arata cine este superior. Parteneriatul spiritual este de fapt unul intre persoane egale. Nimeni nu trebuie sa demonstreze ceva nimanui. Nu exista a avea dreptate sau a castiga in cearta. Fiecare om are dreptul la punctul sau de vedere. Daca vrei sa vezi miracole in viata ta, incepe prin a renunta la nevoia de a spune sau demonstra cate greseli face pentru cateva zile si urmareste sa vezi cum lucrurile se pot schimba.
Esti capabil sa vorbesti cu tine inainte de a deschide gura si a acuza din nou pe celalalt. 
AFIRMATIE: "Stiu ce simt in legatura cu acest lucru si stiu ca nu se potriveste cu ce simte ea, dar si ce daca. E de ajuns ca stiu in mintea mea, nu e nevoie sa o fac sa se simta prost."
Atunci inabusa gandul si astfel ai creat un miracol. Ai inlocuit un potential conflict cu un raspuns iubitor. Tine minte, nimanui, nici macar tie nu iti place sa ti se dovedeasca ca gresesti. Stii ca nu iti place, accepta si renunta la nevoia de a dovedi. Intr-un parteneriat spiritual amandoi sunt egali, iar aceasta egalitate este respectata. Practica acest lucru si vei vedea cum iubirea inlocuieste mania.

2. Acorda spatiu. 
Cand ma iubesti  pentru ceea ce sunt, decat pentru ceea ce crezi ca ar trebui sa fie, sau cum sa te multumeasca, fa loc spatiului intre noi. 
Lucrul minunat pe care il poti face este sa permiti tuturor sa fie ei insisi. Daca a fi ei insisi inseamna sa fii departe de ea, atunci arata intelegere.  Relatiile agasante in care se strecoara frica, gelozia apar datorita partenerilor care simt nevoia sa dicteze ce trebuie sa fie sau faca celalalt. Robert Frost spunea: "Iubim lucrurile pe care le iubim pentru ceea ce reprezinta ele". Atat de simplu, si totusi atat de dificil pentru multi sa urmeze in viata lor.
Multi au nevoie de timp pentru meditatie, pentru a se regasi, pentru a se analiza, pentru a citi, a scrie, a rade, a gandi, a se plimba si altele. Singuratatea poate deveni tovarasul tau de incredere si te poate ajuta in a deveni mai darnic in relatiile spirituale. Faceti eforturi pentru a va ajuta sa aveti acel spatiu al vostru. Tine minte ca relatia cu ceilalti este numai in mintea ta, si nu in ceea ce gandesc sau fac. Vei pretui timpul tau in singuratate si vei fi recunoscator de a fi cu cineva care te incurajeaza, si vei face totul ca partenerul sa simta ca are destul spatiu pentru el, fara a judeca sau a ameninta.
Cu cat vei incerca sa limitezi spatiul celuilalt incercand sa-l judeci, cu atat vei contribui la deteriorarea relatiei.

 
3. Elimina ideea de posesivitate. 
Urmareste sa va simtiti bine unul in compania celuilalt. Nu vei simti miracole in viata ta daca vei continua sa domini si sa controlezi pe celalalt . Nimanui nu-i place sa fie pobiectul cuiva. Nimeni nu este posesia cuiva.  Toti venim aici cu un scop. Relatia poate fi vehicolul care ajuta la scop sau cel care creaza blocaj in viata ta. Posesivitatea este cel mai mare inhibitor in a-ti gasi scopulin viata.
Nu ai dreptul sa spui partenerei tale ca ea trebuie sa faca ceva anume cat timp sunt pe acest pamant. Asta e alegerea ei si a sufletului ei. Vei reusi sa o incarcerezi, vei avea o relatie de un an, doi sau 6 ani, dar nu vei avea o relatie plina de iubire.
Aceasta e o lectie importanta. Nu ai dreptul sa decizi ce sa faca celalalt in viata asta. Fiecare vine cu un scop. Fiecare are de invatat ceva. Sunt lectiile sufletului. De ce sa ingreunezi ceva ce oricum se va rezolva. Nimeni nu pleaca de aici fara sa invete. De cate ori decidem ce sa faca celalalt, ajungem in colturi diferite ale patului. 
Dragostea si respectul ne ajuta sa experimentam miracole in relatia noastra. E nevoie de a oferi neconditionat, de a respecta si nu a critica.



4. E nevoie sa stii ca nu trebuie sa intelegi. 
 Ce lectie grozava e aceasta pentru ca o relatie sa mearga in mod miraculos. Pur si simplu nu e nevoie sa intelegi de ce cineva alege sa faca sau sa gandeasca cumva. Poti alege sa spui "Nu inteleg, dar este ok."...e cea mai mare intelegere pe care o poti arata.
Inceteaza sa doresti sa intelegi de ce partenera se comporta asa sau altfel. Pentru ea, pentru evolutia ei poate fi important. Tu faci altfel. Nu inseamna ca e mai bine cum faci tu decat face ea. Ce sa facem sufletul stie mai bine pe ce pozitie de evolutie ne plasam. INTELEGE pur si simplu!!!
Cand renunti la ideea de a intelege tot, deschizi o poarta catre o gradina plina de delicii pentru relatia ta. Poti accepta si apune " Eu nu gandesc la fel, dar ea asa gandeste, si o stimez pentru asta. De aceea o iubesc atat de mult, nu pentru ca e ca mine, dar pentru ca imi arata ceea ce eu nu sunt. Daca ea ar fi ca mine, de ce as mai avea nevoie de ea? Ar fi prea usor sa am pe cineva care e exact ca mine. Stimez si respect acea parte din ea care este de neinteles pentru mine. O iubesc nu pentru ce inteleg dar pentru acel suflet invizibil care se afla in spatele acelui corp si al actiunilor sale."

Acestea sunt calitatile unei relatii pline de armonie. Vei incepe sa vezi miracole in viata ta. INCEARCA! JUST BELIEVE!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?