REGULI IMPORTANTE PENTRU O VIATA IMPLINITA

 
Ai o minte deschisa spre tot si atasata de nimic.
Atunci cand iti doresti sa ai succes, oportunitatile sunt parca mult mai multe, iar creierul tau e focusat pe solutii. Problema e ca atunci cand obtii deja rezultate incepi sa te atasezi de ele. Incepi sa te vezi una cu acele rezultate. Atitudinea si comportamentul tau se contopesc odata cu numarul baniilor din contul tau. Atunci cand iti pastrezi mintea deschisa, reusesti sa vezi dincolo de lucrurile materiale, reusesti sa intelegi ce simti si cum ii poti ajuta pe ceilalti sa se simta mai bine.

Nu lasa sa treaca zilele fara sa-ti asculti muzica inimii.
Suntem oameni carora ne place muzica, scoatem sunete si ascultam sunetele naturii. Wayne Dyer vorbeste in multe din materialele lui despre  muzica sufletului, rugandu-i pe cei din sala sa nu moara fara sa-si cante muzica sufletului. Fiecare dintre noi avem o misiune, o lectie, o vocatie. Atunci cand iti acorzi suficient timp sa descoperi CINE ESTI si care este SCOPUL TAU SUPREM, vei intelege mai bine care sunt valorile tale si mai ales tu ce gen de muzica esti in adancul sufletului tau. Canta-ti bucuria si bucura-i si pe ceilalti.

NU poti sa oferi ceea ce nu ai.
De multe ori vedeam pe strada oameni in suferinta, tristi sau chiar oamenii care “mureau incet”. Mi-as fi dorit sa-i ajut, mi-as fi dorit sa pot face ceva pentru ei. Uneori in relatiile mele doream sa ofer tot ce-i mai bun pentru celalalt. Cand vine vorba de iubire, poti sa incepi prin a-ti umple rezervoarele de iubire, ca atunci cand cineva va fi alaturi de tine sa poti sa oferi fara sa ceri inapoi ceva. Poti sa oferi zambete celorlalti atunci cand sufletul tau zambeste odata cu tine, poti sa fi entuziasm atunci cand esti motivat sa incerci in fiecare zi lucruri noi. Asigura-te ca ai toate cele necesare, apoi daruieste. Nu exista fericire mai mare decat atunci cand daruieste celor din jur.

Valorifica linistea.
Intr-o viata agitata unde parca ne grabim spre o moarte a sufletului prea devreme, sunt putine momente de liniste efectiv pe care le constientizezi si le valorifici. Gaseste-ti resursele in momentele in care sunt de-ajuns privirile pentru a transmite un simplu “multumesc”. Accepta ca intotdeauna decat o cearta plina de ranchiuna, poti sa alegi sa ii dai dreptate celuilalt fara a astepta ceva in schimb. Ego-ul este cel care nu percepe linistea ca fiind pace, el te preseaza sa umpli acel spatiu gol cu ganduri negative, temeri si anxietati. Pastreaza-ti sufletul in liniste, lasa sa se aseze fiecare clipa minunata!

 
Renunta la trecut.
Cunosc foarte multe persoane care au un bagaj mare pe care-l cara cu ei avand iluzia ca asa sunt si ei valorosi si utili. Trecutul nostru ne vorbeste despre alegerile pe care le-am facut experimentand diferite solutii pentru a putea sa ne adaptam cu succes provocarilor din acel moment. Pana la urma nu e vorba decat de nevoi diferite in etape de dezvoltare diferite. Nimic din trecutul tau nu este BUN sau RAU, din moment ce tu esti aici. Invata-ti lectia din experientele din trecut si mergi mai departe. Inlocuieste temerile din trecut cu o concluzie pe care o poti integra in constiinta ta. Pana nu accepti alegerile din trecut, pana nu intelegi ca nu te poti agata de fiecare partener din trecutul tau ca sa te scuzi la nesfarsit, cum te vei bucura de surprizele prezentului?

Nu poti rezolva o problema in acelasi mod in care mintea a creeat-o.
De cele mai multe ori atunci cand sesizam ca exista o problema,tindem sa intram in aceasi stare mentala si sa facem corelatii cu situatiile din trecut pentru a gasii solutii. Daca in trecut cand partenerul incepea sa faca reprosuri, de exemplu, tu incepeai sa te aperi si/ sau sa reprosezi partenerului cat de rau este, atunci cand incepi o relatie noua e posibil sa te surprinzi accesand aceasi cale de comportament. Fiecare problema e unica, si eu iti recomand sa alegi sa o privesti in primul rand ca pe o provocare. Creierul raspunde mai bine atunci cand e provocat, nu atunci cand e alert ca exista o problema. Solutiile sunt simple, noi suntem prea ocupati sa aplecam urechile la ce spun ceilalti, la normele societatii si mai ales sa ne temem ca solutia simpla s-ar putea sa nu functionez, drept urmare abandonam inainte de a incepe. Fii creativ, intreaba, informeaza-te. Sunt foarte multe cai de a trece peste o provocare. In primul rand indentifica-ti nevoia principala atunci cand apare o stare de neliniste.

Nu exista resentimente justificate.
Atunci cand poti pica cuiva, cand privesti cu triste in trecut sau cand analizezi la nesfarsit interactiunea cu celalalt, iti doresti sa elimini gustul amar pe care ti l-a lasat aceea experienta. Poti sa alegi ceea ce ai nevoie din fiecare experienta. Atunci cand asteptarile tale sunt prea mari si de cele mai multe ori, totul e in capul tau legat de cealalta persoana atunci cand nu ai nici un fel de contact cu ea, risti foarte mult sa cazi in capcana unor deziluzii. Orice fel de argument vei cauta sa iti justifici resentimentele, e fals. In loc sa te simti o victima, ce-ar fi sa intelegi ca exista o parte de responsabilitate pe care nu ti-ai asumat-o la timpul acela? Impaca-te cu alegerile pe care le faci si  fa alegeri in prezent mult mai bune.

Trateaza-te ca si cum deja esti ceea ce vrei sa devii.
Atunci cand iti folosesti imaginatia pentru a-ti creea o viata mult mai buna, incepi sa-ti conturezi diferite aspecte ale vietii tale dintr-o alta perspectiva. In interiorul nostru stau ascunse o gramada de dorinte. Poate ti-au spus parintii ca daca alegi facultatea de sport nu vei castiga niciodata suficient cat sa ai o viata decenta, poate prietenii au ras defiecare data cand ai incercat sa agati o tipa draguta, poate ai facut alegeri care ti-au fost comfortabile in loc sa lupti pentru maxim din ceea ce puteai obtine. Esti o persoana valoroasa, chiar daca ai trait o viata intr-o coaja de ou, ea nu e formata decat din mituri pe care le-ai extras din exterior. Poti sa arati lumii intregi cine esti fara sa fi judecat, fara sa rada nimeni. Poti sa iti folosesti calitatile si abilitatile pentru a face o lume mai buna, insa poti sa incepi toate astea oferinduti-le intai tie. Le meriti, le poti accesa! Actiunea este foarte importanta, iar tu ai tot ceea ce ai nevoie sa devii o persoana care actioneaza dintr-un sine superior, care acceseaza iubirea din pacea interioara.

Constientizeaza-ti Divinitatea.
Fiecare dintre noi suntem o picatura de divinitate. Fiecare din oamenii din jurul tau sunt creeatii care functioneaza intr-un mod uimitor, care au in interior acelasi material genetic pentru a putea transmite intregii lumi un gand pozitiv. Atunci cand nu te vezi separat de Energia Iubirii/ Dumnezeu/Allah/ Budha etc, intelegi ca pacea si linistea vin din aceasta acceptare. O persoana echilibrata emotional e o persoana care face alegeri dintr-o libertate deplina. Poti elimina fiecare stare negativa pe care o ai, atunci cand alegi sa raspunzi cu dragoste. Suferinta vine atunci cand incerci sa cauti in exterior raspunsurile pe care le gasesti in interiorul tau. De ce sa-i ceri socoteala lui Dumnezeu, de ce sa porti atata ura si sa fi asa revolta fiindca ti se pare ca se-ntampla doar tie o serie de nedreptati. Oare ai inteles care a fost rolul tau in fiecare moment din viata ta? Atunci cand urasti, injuri si ai ganduri ascunse, Dumnezeu e cel care ar trebuii sa fie responsabil pentru ele in locul tau?Nu esti mai presus de firul de iarba, nu esti mai prejos decat Iubirea. Recunoaste-ti propria valoare, da-i viata, da-i glas sa se manifeste intr-u totul in viata ta.

Intelepciunea este evitarea tuturor gandurile care te fac mai slab.
Cand eram mai mica imi doream sa fiu o musca si sa pot auzii gandurile oamenilor, apoi pe cand am mai crescut, mi-ai dat seama nu numai ca le pot auzii foarte clar, ci chiar oamenii le exprima in fiecare moment prin limbajul lor verbal si non-verbal. Transmitem non-stop un mesaj catre ceilalti. Starile noastre sunt tradate de cum ne comportam si ce fel de cuvinte folosim pentru a ne exprima gandurile. Un om sincer, e un om care sufera ca ceilalti nu pot sa-i confirme suferinta. Defiecare data cand un gand ne trece prin cap, avem tendinta sa-l analizam. Nu fiecare gand pe care-l avem este un gand care ne ajuta sa crestem si sa sporim starea de bine. Exerseaza in fiecare zi creatia unor ganduri pozitive. Alege sa te focusezi pe gandurile care iti creeaza o stare de implinire. Opreste-te si respira adanc si des. Devino constient de ceea ce-ti place si de ce te face sa te simti vulnerabil si fara vlaga. Activitatile tale pot sa-ti creasca energia sau pot sa iti aduca o depresie. Tu ce alegi sa gandesti despre tine, dar despre cei din jurul tau? TU ce alegi sa simti?

Pace, bucurie, fericire, acceptare, dragoste.. sunt secretele ce te vor conduce oricand si oriunde spre acceptarea lumii si a celor din jurul tau asa cum sunt.
E alegerea ta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?