ESTI PREGATIT,SUFLETE, SA MA GASESTI CU GPS-UL?


 5c78516342d6fd57b8608347279b0a38
G – Generozitate. In cupluri, cand apar problemele apare si egoismul. Dintr-o data, e mai importanta propia fericire, propiile nevoi. Ce inseamna sa incepi sa practici generozitatea? Sa te uiti cu ochii larg deschisi dincolo de ograda ta. Sa il vezi pe celalalt si sa ii oferi cu generozitate spatiu in care sa se regaseasca, in care sa se dezvolte si sa ofere atat cat poate. Generozitatea se impaca cu asteptarile. Ofera o vorba buna/ o imbratisare sau ceva ce stii ca celalalt are nevoie. Nu astepta sa primesti inapoi ceva. Vei primii mai mult decat crezi, atunci cand celalalt este pregatit sa ofere.

P – Protectie. O femeie devine irascibila cand partenerul ei renunta sa ii mai ofere sentimentul de protectie. Ambii parteneri sunt sensibili si contin o multime de trairi/emotii si ganduri. Sa protejezi partenerul nu inseamna ca la fiecare greseala sa ii sari in cap cu “ti-am zis eu ca…” Daca cauti dreptatea nu o vei gasi in relatiile de cuplu. Balanta intotdeauna inclina acolo unde este mai multa greutate si s-ar putea ca tu sa pui mai multa greutate adaugand comportamente si vorbe pline de furie. Protejeaza-te pe tine de gandurile negative, insa protejeaza-l si partener de nesiguranta si actiunile distructive. 

S – Sinceritate. O mare greseala este din dorinta de a-l proteja pe celalalt sau chiar pe tine (de un eventual conflic) sa il minti pe partener. Partenerul tau este oglinda ta, el reflecta ceea ce tu aduci in relatie. Nu e usor sa fii sincer nici macar cu tine, dar mai cu partenerul care iti e teama sa il pierzi. Insa, ma intreb, daca il minti il vei face sa ramana in relatie? Sinceritatea fata de propriile dorinte si nevoi este un stalp de baza in relatie care va poate ajuta sa va regasiti. De aici pleaca si comunicarea autentica si apoi se nasc solutii reale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?