New dscoveries in Jerusalem

Arheologii israelieni au descoperit recent opt secțiuni ale zidului situat lângă Muntelui Templului din Ierusalim și o parte dintr-un teatru din epoca romană, într-o zonă apropiată a zidului. Cercetătorii estimează că teatrul are o vechime de aproximativ 1800 de ani și cred că împăratul roman Hadrian l-a construit atunci când a reconstruit orașul Ierusalim ca pe o colonie romană.
Lucrările la zid par să se fi oprit brusc. Joe Uziel, arheologul care se ocupă de aceste excavații, crede că construcția a fost oprită din cauza revoltei evreilor împotriva Romei, în anii 132-135 d.H.

Excavațiile vor continua în următoarele șase luni. Arheologii speră că vor descoperi artefacte de pe vremea Primului Templu, construit de Regele Solomon în Vechiul Testament și distrus de babilonieni în 586 î.H. Evreii exilați au revenit la Ierusalim și au construit cel de-al Doilea Templu, care a fost ridicat în jurul anului 515 î.H. Soldații romani au ars templul și au distrus Ierusalimul în anul 70 d.H. Evreii încă consideră Muntele Templului cel mai sfânt loc de pe pământ. Astăzi, în acel loc se află Moscheea Al-Aqsa și Cupola Stâncii.

„Avem multe lucrări arheologice încă de descoperit și sunt sigur că, cu cât mai adânc vom săpa, cu atât mai repede vom ajunge la perioade îndepărtate de timp, ancorând în continuare legătura profundă a poporului evreu cu țara Israel și cu Ierusalimul”, a spus Rabbi Shmuel Rabinovici.
Uziel a mai spus că speră ca săpăturile vor aduce la lumină mai multe detalii despre viața de zi cu zi a Ierusalimului după atacul roman.



Sursă: Christian Headlines

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?