Miscarea de dimineata arde cel mai bine caloriile


                                      
Sunt o fire energică dar, recunosc, dimineaţa mi-e foarte greu să mă pun în mişcare. Bineînţeles că, la modul general, activitatea fizică poate fi făcută oricând ai timp şi îţi doreşti, dar se pare că poţi avea rezultate mai bune dacă te mobilizezi în prima parte a zilei.
O echipă de cercetători de la Universitatea Northumbria, din Newcastle Marea Britanie, a descoperit, după cum notează www.doctorulzilei.ro, care este cea mai bună periodă a zilei pentru a face mişcare. Iar dacă reuşeşti să-ţi stabileşţi programul astfel încât să ţii cont de recomandări vei reuşi să consumi cu 20% mai multe calorii. Interesant, nu?
La studiu au participat, cei drept, 12 bărbaţi, nu femei, toţi fiind persoane active care au făcut mişcare pe banda de alergare dimineţa, de la ora 10. Unii dintre participanţi au făcut exerciţiile după ce au servit micul dejun, iar ceilalţi înainte de a mânca ceva. Toţi au primit după încheierea programului milkhake-uri proteice pentru recuperare.
Apoi, la masa de prânz, toţi bărbaţii au primit o porţie de paste din care au mâncat până când
s-au simţit aproape sătui. Consumul de energie şi grăsimi din timpul prânzului a fost calculat în funcţie de cantitatea de energie şi de grăsimile arse în timpul activităţii fizice.
Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma calculului făptul că niciunul dintre participanţi nu a avut un apetit mai mare decât de obicei după efectuarea exerciţiilor. O altă concluzie a fost că bărbaţii care au făcut sport pe stomacul gol au ars cu 20% mai multă grăsime, decât cei care luaseră micul dejun înainte de a începe exerciţiile. ,,Este o idee absolut logică că pentru a reuşi să slăbim, trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm. Studiul nostru demonstrează că mişcarea nu creşte pofta de mâncare, iar cele mai eficiente rezultate le vom avea atunci când vom face exrciţii după repaosul din timpul nopţii”, a explicat unul dintre iniţiatorii studiului.   
Aşadar, ceea ce trebuie să reţinem este că cel mai bine e să ne activăm în prima parte a zilei. Nu degeaba se spune că lucru bun se cunoaşte de dimineaţă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?