Puterea vulnerabilitatii

Dr. Brene Brown cercetator in domeniul vulnerabilitatii, rusinii, curajului si valorii de sine este autoarea bestseller-ului „Daring Greatly: How the Courage to be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead”. 

Aceasta ne reaminteste ca pentru a forma o legatura empatica autentica trebuie sa fim indeajuns de curajosi pentru a ne conecta la propriile fragilitati si vulnerabilitati.

Brene afirma: „Vulnerabilitatea nu este buna sau rea. Nu este nici ceea ce am numi o emotie intunecata, dar nici una luminoasa. Vulnerabilitatea este centrul tuturor emotiilor.  

A simti inseamna a fi vulnerabil. A crede ca vulnerabilitatea este o slabiciune este ca si cum ai crede ca sentimentele sunt o slabiciune.  

A ne reprima viata emotionala din frica ca vor exista costuri prea mari inseamna sa-ti intorci spatele la ceea ce da scop si sens vietii.”
vulnerability-1
Asadar, nu-ti fie frica sa-ti areti latura umana, latura care sufera si care are nevoie de o imbratisare. Castigul va fi mult mai mare daca iti permiti sa-ti pui din cand in cand, inima in palma unei persoane care te iubeste.
vulnerability-CSA-Feb-2010-027

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?