Intuiție sau ba?

În marea majoritatea  cazurilor nu o poți susține logic. Indiferent dacă ai intuiția că trebuie să faci ceva și te simți armonios, sau că nu trebuie să faci ceva și simți un disconfort, nu ai niciun motiv logic prin care să justifici disconfortul sau armonia pe care le simți. Ci pur și simplu le simți. 

Cazurile în care o intuiție îți dă ție timpul să o justifici logic sunt rare spre inexistente. Deci dacă poți spune: „Fac cutare pentru că…”, iar pe spațiul punctat adaugi chestiuni logice, nu vorbim de intuiție ci de logică. Dacă tot ce poți să spui este mă simt armonios în raport cu X, atunci vorbim de o intuiție care îți spune să faci X. Iar dacă tot ce poți să spui este că simți un disconfort nejustificat în raport cu X, atunci vorbim de o intuiție care îți spune să NU faci X. 

Armonia sau disconfortul pe care ți-l dă o intuiție apar întotdeauna înainte de cuvinte. Părintele din exemplul de mai sus simte disconfort, dar acel disconfort este creat de gândurile pe care le întreține. Anca simte un disconfort care apare înainte să întrețină gânduri. 

Intuițiile apar instant atunci când te raportezi la ceva. Aș aproxima timpul pentru ca o intuiție să se facă auzită undeva la mai puțin de 1 secundă. În mai puțin de o secundă tu nu ai timp să gândești mare lucru, dar ai timp să simți. Imediat ce te raportezi la un nou job, un partener de cuplu sau orice alte decizii mai iei tu în această viață, intuiția îți trimite imediat un semnal emoțional armonios sau ceva ce ai caracteriza mai degrabă ca un disconfort. Acea emoție este intuiția care îți spune „da” sau „nu”.

 „Îți doresc să găsești în tine curajul de a-ți urma intuițiile”. Toate întrebările de genul: „Cum fac să îmi ascult intuiția?” sau „Cum știu să diferențez o intuiție de un gând?” sunt minciunele prin care îi permiți minții să te amăgească.

Tu știi deja ce este intuiție și ce este gând. Nu trebuie decât să ai curajul să îți asculți intuițiile și să suporți orele sau zilele de fricțiune care pot apărea din motive pe care le-am explicat ieri.

 Listen to your intuition!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?