BOLI METAFIZICE






























 INIMA

Dacã problemele noastre sunt legate de aceastã regiune, atunci înseamnã cã avem mari dificultãti în a ne bucura de viatã.
Credem cã viata nu poate fi trãitã fãrã eforturi si suferintã si ne simtim frustrati, stresati.
Avem nevoie sã iubim pe cineva pentru a ne simti fericiti în loc sã iubim pur si simplu pentru cã SUNTEM fericiti.
Mesajul pe care-l transmit aceste probleme este cã nu tinem cont de nevoile noastre afective, privându-ne de toate bucuriile în loc sã privim viata ca pe un cadou,  o experientã, un joc în care sã dãruim iubire si bucurie si sã exersãm iertarea fatã de sine si fatã de ceilalti.

SOLUTIA: Sã ne regãsim simtul umorului. Sã încercãm sã aducem mai multã bucurie, iubire si compasiune în viata noastrã.
Iertarea este cuvântul cheie...


SPATE

Durerile din partea de sus a spatelui ne avertizeazã cã pretindem prea multe de la altii. Avem asteptãri prea mari si, cum ele sunt în mod fatal nesatisfãcute, trãim multã nemultumire si mânie.
Aceste dureri exprimã, de fapt, incapacitatea noastrã de a ne sustine singuri din punct de vedere afectiv.
Punem conditii pentru a putea sa ne exprimãm afectiunea. De fapt afectiunea noastrã este conditionatã de comportamentul celorlalti. Ea nu este o bogãtie interioarã pe care sã o rãspândim în exterior, ci vine, cumva, din exterior spre noi. În acest caz credem cã ceilalti nu ne iubesc, asa cum am vrea noi, pentru cã actiunile lor nu coincid cu asteptãrile noastre. Ne spunem mereu cã " dacã celãlalt m-ar iubi ar face asta sau asta pentru mine...si atunci si afectiunea noastrã s-ar manifesta farã limite".
În realitate conditiile pe care le punem ne aratã cã avem nevoie sã fim sustinuti în viata noastrã afectivã, cã încã suntem imaturi din punct de vedere sufletesc.

SOLUTIA : Sã învãtãm a iubi fãrã a pune conditii. Sã practicãm iubirea fatã de sine si fatã de ceilalti. Sã întelegem cã fiecare se exprimã conform propriului sãu potential sufletesc la un moment dat.
Sã acceptãm cã tot ceea ce facem este expresia a ceea ce putem da mai bun din noi.
Sã întelegem cã, în aceste conditii, nu avem de ce sã ne pierdem timpul si energia criticând si judecînd persoane si evenimente care ne incomodeazã.
Putem, în schimb, sã ne formulãm mai clar dorintele si necesitãtile noastre si chiar sã acceptãm cã uneori trebuie sã cerem ajutorul altora pentru realizarea lor.


UMERI

Dacã avem dureri în acestã regiune, înseamnã fie cã resimtim o mare responsabilitate care ne apasã, fie cã ne credem rãspunzãtori de bunãstarea sau fericirea altora.
În realitate, de multe ori, sarcina pe care ne-o asumãm nici mãcar nu ne priveste.
Se mai poate ca aceste dureri sã exprime insecuritatea noastrã în fata viitorului, grija fatã de ziua de mâine, care se transformã într-o povarã.

SOLUTIA: În loc sã încercãm sã reglãm problemele altora, încercând sã le impunem maniera noastrã de a vedea lucrurile, ar fi mai bine sã le dãm mai mult spatiu de manevrã, sã-i lãsãm sã se ocupe singuri de propria lor fericire, de o manierã care le este proprie.
De asemenea, ar fi bine sã trãim mai mult în prezent, asumându-ne responsabilitatea pentru ziua de azi, pe care sã încercãm sã o trãim din plin, în loc sã fugim refugiindu-ne în viitor.

 
SÂNI

Problemele de sâni sunt legate de aspectul matern al fiintei, indiferent de sex.
Sânii tari si durerosi sunt un indiciu de "duritate" fata de cei pe care-i iubim.
Credem cã iubirea noastrã fatã de ceilalti trebuie sã se manifeste printr-o atitudine de protectie dusã la extrem.
Astfel cãutãm sã-i dirijãm, sã-i controlãm nelãsându-le libertatea de a se exprima, de a se comporta ìn felul care le este propriu.


SOLUTIA: Sã întelegem cã prea multã "solicitudine maternã" poate dãuna relatiei noastre de iubire si sã învãtãm sã-i lãsãm pe ceilalti sã fie ei însisi, sã actioneze conform propriilor lor convingeri.


PIEPT

Problemele de piept sunt în legãturã cu relatiile de familie.
O prea mare nevoie de afectiune si de tandrete neîmplinitã poate duce la aparitia unor tulburãri în aceastã zonã.
Desi resimtim o imensã  nevoie de a dãrui, ne abtinem, pentru cã ne temem cã altii ar putea profita, fãcându-ne sã suferim.

SOLUTIA: Sã fim mai încrezãtori. Sã întelegem cã numai dãruind tandrete si afectiune putem primi înapoi dovezile de iubire care sã ne împlineascã sufleteste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

How can a person's self-presentation communicate both independence and desire for acceptance at the same time?