Sindromul accentului străin

 Sindromul accentului străin este una dintre cele mai bizare afecțiuni care te-ar putea lovi vreodată. Persoanele afectate se pot trezi într-o zi vorbind cu un accent de la celălalt capăt al lumii.


Deși sindromul accentului străin poate părea amuzant, este extrem de frustrant pentru cei care îl experimentează. Medicii cred că acest sindrom poate fi cauzat de leziuni ale creierului. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, viața în Norvegia ocupată era dificilă pentru toți locuitorii, în special pentru Astrid L., o tânără de 30 de ani. Când mergea la cumpărături, oamenii îi auzeau accentul german și refuzau să o servească. Sentimentul antigerman și ura față de spionii Gestapo erau atât de puternice încât Astrid întâmpina multă ostilitate în viața de zi cu zi.

Singura problemă era că Astrid nu era nemțoaică. Nu părăsise niciodată Norvegia. De fapt, avea mai multe motive decât oricine să urască naziștii, deoarece fusese grav rănită de șrapnel în timpul unui bombardament. După această rană, a dezvoltat în mod misterios un accent german pronunțat. În alt colț al lumii, câteva decenii mai târziu, un texan de 55 de ani se confrunta și el cu o problemă similară.

Deși nu era persecutat de vecini, fiul său era îngrijorat deoarece tatăl începuse brusc să vorbească cu un accent britanic, chiar dacă nu fusese niciodată în Anglia. După o examinare, doctorii au constatat că facultățile mintale și abilitățile de a citi și scrie nu erau afectate. Totul părea normal, în afară de noul său accent.

Cu toate acestea, la câteva minute după examinare, bărbatul a suferit o criză. Când și-a revenit, a început din nou să vorbească cu vechiul său accent sudist. Acest fenomen este cunoscut astăzi drept sindromul accentului străin. Oficial, este definit ca o tulburare de vorbire care apare de obicei după o leziune cerebrală. În întreaga lume, există doar aproximativ 60 de cazuri înregistrate de sindrom al accentului străin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

SARMISEGETUZA SI SECRETELE EI