Ciori


 Într-o dimineață însorită, într-o școală de la marginea orașului, eleva Maria avea o misiune neobișnuită: să devină expertă în ciori și familiile lor. După ce a descoperit că nu toate păsările negre sunt la fel, Maria a pornit într-o aventură să descopere secretele fiecărei specii.

Maria a învățat că cioara, cunoscută pentru istețimea ei, e ca o enciclopedie zburătoare. „Oho!”, gândea ea, „cum de știu ciorile să rezolve puzzle-uri mai rapid decât mine la matematică?” Apoi, a aflat că corbul, fratele mai mare al ciorii, e un adevărat maestru al negocierii. „Dacă corbii ar face negocieri pentru teme, probabil că toți elevii ar primi note maxime!”

În drumul ei, Maria a dat de cotofane, cu penajul lor colorat și coada bufantă, care păreau să facă un spectacol de fiecare dată când se apropiau. „Asta-i modul lor de a spune buna dimineața, sigur!”, s-a gândit Maria, fericită că a descoperit o modalitate de a înțelege limbajul pasărilor.

Dar adevărata provocare a venit când Maria a întâlnit stăncuțele, acele artiști ale zborului, care jonglează cu ramuri și frunze în vânt. „Sigur se antrenează pentru circul păsăresc!”, a glumit ea, privindu-le cum fac acrobații aeriene.

Pe parcursul cercetării sale, Maria a descoperit că fiecare pasăre din familia ciorilor are o poveste unică și că înțelegerea lor poate aduce armonie între oameni și natură. A învățat cum să comunice cu aceste păsări istețe și colorate, iar acum este cunoscută în școală drept „Expertă în Ciori”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

SARMISEGETUZA SI SECRETELE EI