GREU SE MAI FAC


1. Tăiței de casă din tăiței făcuți manual

În trecut, tăițeii făcuți manual erau un preparat des întâlnit în gospodării. Acum, majoritatea românilor preferă tăiței gata făcuți și mai accesibili, datorită vitezei și comodității.

2. Plăcinte cu brânză de vaci

Plăcintele cu brânză de vaci preparate acasă, care erau odată populare, sunt acum mai puțin întâlnite, înlocuite de plăcinte comerciale și brânzeturi mai ușor de găsit.

3. Preparatele din carne de vânat

Carnea de vânat, precum cerbul și mistrețul, care era o parte importantă a dietei tradiționale, a devenit rară din cauza costurilor ridicate și a dificultății de a găsi astfel de carne.

4. Murături din legume rare

Murăturile făcute din legume neobișnuite, cum ar fi unele rădăcinoase și plante sălbatice, sunt acum mai rare. Supermarketurile oferă murături standardizate care sunt mai accesibile și mai convenabile.

5. Preparatele din carne de porc preparate acasă

Preparatele din carne de porc, cum ar fi cârnații și jumările făcute în casă, au fost înlocuite de produse industriale. Acest lucru se datorează comodității și disponibilității produselor preambalate.

6. Ciorbă de corcodușe

Ciorba de corcodușe, un preparat rar și neobișnuit, este aproape uitată, iar mulți români nu mai prepară această ciorbă delicioasă care era odată populară.

7. Legume sălbatice

Rădăcinoasele sălbatice, cum ar fi rădăcina de țelină sălbatică, care erau consumate în trecut, au fost înlocuite de legume mai comune și mai ușor de găsit.

8. Mâncăruri gătite la foc de tabără

Prepararea mâncărurilor la foc de tabără, cum ar fi fripturile și tocănițele, era o tradiție în trecut. Acest obicei este mai rar acum, din cauza accesibilității gătitului modern și a stilului de viață urbanizat.

9. Lactate fermentate tradiționale

Lactatele fermentate tradiționale, precum anumite brânzeturi și iaurturi făcute acasă, sunt acum înlocuite de produse comerciale mai standardizate.

10. Dulciuri tradiționale

Dulciurile tradiționale românești, cum ar fi turta dulce și cozonacul cu nuci, sunt acum mai rar întâlnite în dietă, fiind înlocuite de dulciuri comerciale și internaționale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nodul Nord si Lilith

SARMISEGETUZA SI SECRETELE EI